Beste (aanstaande) kraamvrouw / kraamheer,

 

Het Coronavirus COVID-19 houdt iedereen bezig. We werken met man en macht om u, uw gezin en uw pasgeboren wondertje gezond te houden en een mooie kraamtijd te geven die ook verantwoord verloopt. Wij volgen hierbij de richtlijnen die de overheid, het RIVM, de GGD en BO-Geboortezorg ons geven.

Van de verloskundige heeft u al uitgebreid informatie ontvangen rondom de genomen maatregelen. De maatregelen vanuit onze kant als kraamzorgverlener zetten wij voor u op een rij in deze brief.

Thuis intakes worden vervangen door beeldbellen.

Ons kantoor is gesloten voor cliënten, wij zijn telefonisch bereikbaar van 08.00-17.00 voor vragen en 24uur per dag voor partusassistentie en het starten van de zorg. Onze kraamverzorgende kunnen hun benodigdheden (bijv. kolfsets of kolven) gewoon krijgen via onze planning zoals altijd.

Indien u nog klossen voor uw bed nodig heeft kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan dragen wij er voor zorg dat deze bij u worden thuisbezorgd. Geeft u in uw mail duidelijk door welke maat klossen (zie tabel) u nodig heeft en hoeveel onder iedere poot van uw bed moet er 1 geplaatst worden. Geef daarnaast duidelijk uw cliëntnr. door (deze vind u op uw inschrijfbevestiging), uw naam, adres en geboortedatum.

 

Hoogte van uw bed

Maat bedverhogers

Lager dan 66cm

28cm

Tussen 66cm en 79cm

14cm

 

Indien u ons belt om de zorg te starten danwel voor partusassistentie en u of iemand in u gezin heeft één van de klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) geeft u dit gelijk door aan de planning.

Is de kraamverzorgende al bij u aan het werk maar al naar huis en u of iemand in uw gezin krijgt klachten, neemt u contact op met onze planning. Is de kraamverzorgende nog aanwezig bespreekt u dit direct met haar.

De kraamverzorgende zal beschermende maatregelen treffen. Dit om haar en andere gezinnen te beschermen. Denkt u hierbij aan het dragen van extra beschermende kleding en mondkapjes. In bepaalde regio’s is het voor de kraamverzorgende verplicht om tijdens partusassistentie een mondkapje te dragen.

Daarnaast volgt u de aangegeven stappen van het RIVM en de verloskundige inzake wanneer u contact met hun opneemt bij klachten.

Kraamverzorgende zullen extra nadruk op hygiëne leggen, nog vaker hun handen wassen en ontsmetten en meer handschoenen verbruiken, dit alles voor uw en hun veiligheid.

Indien één van de andere kinderen in uw gezin één van bovengenoemde klachten heeft zal de kraamverzorgende haar taken beperken tot de zorg voor moeder en pasgeborene. De zorg voor uw andere kind(eren) zal dan bij u liggen.

Kraambezoek mag op de momenten dat de kraamverzorgende er niet is. In de tijden dat de kraamverzorgende aanwezig is mag er één vaste bezoeker aanwezig zijn, mits hij/zij geen klachten heeft. Wij benadrukken graag het belang van deze richtlijn. Voor uw en onze veiligheid en de veiligheid van al onze andere cliënten is het kraambezoek beperkt in de tijd dat de kraamverzorgende bij u is. Indien er in deze regelgeving, omtrent bezoek, wijzigingen optreden dan hoort u dit van de kraamverzorgende. We gaan dan terug over op raambezoek.

De verloskundige komt minder of niet op huisbezoek, de kraamverzorgende staan nauw in contact (telefonisch) met de verloskundige.

Heeft u of iemand in uw gezin klachten neem dan contact op met de GGD via 0800-1202 (gratis) zij kunnen een afspraak met u inplannen om getest te worden.

Wij verzoeken u dringend alle gegeven richtlijnen aangegeven door de overheid en verloskundige strikt te volgen. Onze kraamverzorgende werken in meerdere gezinnen, het is in uw belang, het belang van onze kraamverzorgende en het belang van alle andere gezinnen dat we verdere verspreiding van het virus tegen blijven gaan.

We werken heel hard samen met de verloskundigenpraktijken en de ziekenhuizen om de beste zorg te bieden en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te blijven beperken. We vragen uw begrip, geduld en medewerking.

Heeft u vragen dan kunt u ons bellen of mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien er andere grote wijzigingen volgen zullen wij u opnieuw informeren. Houd onze facebookpagina ook in het oog. In het vertrouwen u voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke groet,

de directie van Kraamzorg een mooi begin

Website door SPIKKER