Kraamtijd

leest u ook eens Arbowetgeving in de kraamzorg. hierin vind u tips over de hoogte van bijvoorbeeld een commode en veiligheid voor uw kind(eren) en u zelf.

Garantie op zorg

Vanzelfsprekend krijg je bij Kraamzorg een mooi begin een garantie op zorg. Dat betekent dat je de voor jou minimaal vastgestelde uren in elk geval bij ons kunt afnemen. Het totaal aantal uren zorg dat u krijgt, wordt bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. Bij Kraamzorg een mooi begin kunt u de verdeling van de uren met de kraamverzorgende overleggen. Wanneer u geen medische of sociale indicatie hebt, maar toch meer kraamzorguren wilt, biedt Kraamzorg een mooi begin u de mogelijkheid meer dan de geïndiceerde uren kraamzorg af te nemen. Deze extra uren betaalt u zelf. U ontvangt dus altijd zorg op maat!

Kraamzorgproducten bestellen

Hulpmiddelen voor de (thuis)bevalling en de kraamtijd bestellen? Kijk eens op de website van Duxxie.

Bedverhogers, ondersteek, rugsteun etc. bestel je handig online op je pc of met je mobiel. Op werkdagen gratis bezorgd tussen 9 en 17 uur, 100% vergoed door je zorgverzekeraar.

Ook een kraampakket, mits niet vergoed door de zorgverzekeraar, is te bestellen via deze website.

Indien uw bed lager is dan 80 cm heeft u bedverhogers nodig. Hier een overzicht welke maat u nodig hebt.

Hoogte van uw bed

Maat bedverhogers

Lager dan 66cm

28cm

Tussen 66cm en 79cm

14cm

Zorgverzekeraars

Kraamzorg heeft, direct of indirect, met alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten voor het leveren van kraamzorg. Alle geïndiceerde uren worden door uw zorgverzekeraar vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage. Bent u aanvullend of extra aanvullend verzekerd, kijk dan in uw polisvoorwaarden of u ook deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Heeft u hierover vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Basispakket

Het basispakket is van toepassing wanneer het kraambed normaal verloopt en de baby een goede start maakt. Er zijn geen extra bijzonderheden in uw gezin. Het basispakket biedt 49 uur kraamzorg, exclusief de uren voor partusassistentie (assistentie bij de bevalling). Meer zorg wordt op indicatie en in overleg met de verloskundige of huisarts geboden.

Minimumzorgpakket

Het minimumzorgpakket is 32 uur kraamzorg.

Waarom Kraamzorg een mooi begin?

  • Professionele kraamverzorgende
  • Deskundige begeleiding
  • Kraamzorg op maat
  • Praktisch advies
  • Begeleiding bij borstvoeding
  • Garantie op maximale kraamzorguren
  • Er wordt gestreefd naar één vaste kraamverzorgster
  • Consulententeam 24 uur per dag bereikbaar
  • Avond en nacht opstartzorg
Website door SPIKKER